Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
VÝSLEDKY ŠACHOVÉHO ODDÍLU TJ SOKOL KROUNA

Krouna - Výsledky šachového oddílu TJ Sokol Krouna v krajské soutěži družstev ročníku 2011-2012 - skupiny východ.

 

1. kolo 02.10.2011

 

Měli jsme volno vzhledem k lichému počtu družstev.

 

2. kolo 30.10.2011

 

 

Ve druhém kole mělo být vyrovnaným soupeřem družstvo TJ Lokomotiva Česká Třebová C. Museli jsme však bohužel nastoupit ve čtyřech, když na poslední chvíli odřekl účast Beno Voldán.

 

Poměrně brzo po začátku zápasu zremizoval zablokovanou pozici Jindřich Šenkýř na čtyřce a prohrávali jsme tedy 0,5:1,5. Zanedlouho podlehl útoku pěšců Josef Netolický – po výborné loňské sezoně hrající na 2.šachovnici. Za stavu 2:2 jsme s Mirkem museli hrát na výhru. Pavel Hubený na jedničce pokazil útok, dostal se do výhodné koncovky, ale pouze remizoval. Na trojce se Mirek Jirmásek snažil uplatnit výhodu soupeřova "špatného střelce", ale nebyla šance prorazit a též remizoval.

 

Sehráli jsme tedy smolný zápas 1,5:3,5 bez jediné vyhrané partie.

 

 

3. kolo 13.11.2011

 

 

Druhý zápas KS jsme sehráli v Městečku Trnávka (u Moravské Třebové). Soupeřova soupiska se průměrným ELO o 150 bodů vyšším budila respekt, zápas ale probíhal dle aktuální výkonnosti krouňáků.

 

Poprvé nás reprezentoval mladý Sokolík Vojtěch Šmahel a to na 5.šachovnici. Zahájení rozehrál dobře, ve střední hře však ztratil jednoho pěšce, posléze druhého a pozice se již nedala udržet. Asi po 2 hodinách hry srovnal score Jindřich Šenkýř a zápas se začínal otáčet. Do vedení nás dostal Josef Netolický nekompromisním útokem na krále a do vedení 3:1 jsme se dostali po výhře Pavla Hubeného, jehož soupeř v časové a poziční tísni udělal hrubou chybu. Výsledek vylepšil a zápas ukončil Mirek Jirmásek, když v lepší pozici vyhrál na čas.  Tedy Městečko Trnávka-Sokol Krouna 1:4.

 

4. kolo 27.11.2011

 

 

Ve  4. kole Krajské soutěže přivítali šachisté C-tým Svitav. Dle průměrného ELA jsme měli se soupeřem při nejhorším remizovat, ale bohyně Caiisa, která se k nám v minulém kole přiklonila, učinila tentokrát naopak.

 

Historicky první výhru v šachovém dresu Sokola zaznamenal na 5.šachovnici Vojta Šmahel s mladou soupeřkou, která po divoké přestřelce v zahájení sebrala otráveného pěšce a Vojta zaknihoval výhru po jednotkovém matu.

 

V dresu Krouny si poprvé zahrál i silný hráč Hlinska ing. Josef Balek na 4. šachovnici – po výborně sehrané střední hře přešel do věžové koncovky s pěšcem více, ale víc než na remízu to nestačilo. Na celkový stav 1,5:1,5 "srovnal" stav Josef Netolický – ve střední hře získal materiál, ale podlehl matovému útoku, který podcenil. Mirek Jirmásek měl též materiál k dobru, ale dobře rozehranou partii "zahodil" a prohrál. Za stavu 1,5:2,5 dohrával Pavel Hubený – obětoval pěšce a komplikoval hru v oboustranné časové tísni, ale v koncovce musel přistoupit na soupeřovo opakování tahů a pouze remizoval.  Tedy  těsná prohra  Krouna – Svitavy C 2 : 3.

 

5. kolo 11.12.2011

 

 

Šachisté Sokola v neděli 11. prosince opět prohráli, tentokrát v Poličce s tamním E týmem. Tentokrát odřekl hráčskou účast Vojtěch Šmahel (v sobotu večer těsně před zápasem) a jeli jsme proto opět ve čtyřech.

 

Zápasové score srovnal Jindřich Šenkýř, když uplatnil své bohaté zápasové zkušenosti. Potom však přišly špatné chvíle a zápas byl prohraný, když Josef Netolický i Pavel Hubený ve stejnou chvíli vzdali své partie – soupeř Josefa využil zanedbaného vývinu a získal materiál, Pavel Hubený od 9.tahu hrál s jezdcem méně, když přehlédl soupeřův dvojúder.

 

Za rozhodnutého stavu vybojoval druhý bod Mirek Jirmásek a pěkným matovým obrazcem  s obětí střelce zakončil náš další smolný zápas. Tedy opět těsná prohra  Polička E – Krouna 2 : 3.

 

Po 5. kole jsme s dosaženou jedinou výhrou v průběžném pořadí na 7. místě. Doufáme , že ve zbývajících kolech v novém roce povede lépe a postoupíme o několik příček výše. Podrobnější výsledky družstev přibližuje níže uvedená tabulka.

 

Tabulka po 5. kole

 

 

Ing. Jirmásek Vladimír

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.