Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU A VÁNOČNÍ JARMARK

ZŠ Krouna - V sobotu 2. prosince 2017 proběhlo od 17 hodin před školou již tradiční rozsvícení vánočního stromečku (jednalo se již o 11. ročník), které bylo letos opět spojené s vánočním trhem a jarmarkem. Vrátili jsme se tak k předchozí tradici, neboť přestože se vánoční výstava dětských výtvarných prací, kterou jsme v r. 2016 uspořádali místo jarmarku, setkala rovněž se zájmem veřejnosti, absence tradičního jarmarku většina návštěvníků v r. 2016 litovala. Rok 2017 však přinesl organizační změnu, kterou návštěvníci uvítali - vánoční jarmark byl otevřený již od 13 hodin a hosté si tak mohli povětšinou žákovské vánoční výrobky v klidu nejen prohlédnout, ale u stánků jednotlivých tříd obsluhovaných vybranými žáky a jejich učitelkami i v klidu nakoupit.

 

Foto: Mgr. Ondra Pavel, místostarosta

 

Celý program byl významně obohacen adventním malováním dřevěných hraček pana Zdeňka Bukáčka spojeným s výstavou jeho výrobků. Během jarmarku si tak děti i dospělí mohli pod vedením pana Bukáčka, nositele tradice lidových řemesel, vyzkoušet sami namalovat tradiční dřevěnou hračku a odnést si ji buď jako památku nebo jako hračku domů. Adventní malování probíhalo kromě sobotního odpoledne také v pátek od rána ve škole, a to pro žáky 1. stupně. O zájmu svědčí skutečnost, že se celkem za uvedené dva dny namalovalo 97 hraček.

 

Celý program vyvrcholil v 17 hodin tradičním vystoupením dětí ze školní družiny. A určitě bylo na co se dívat. Děti (a bylo jich skoro 60) ze školní družiny si připravily pásmo básniček a písniček doprovázené živou hudbou na housle, na jehož závěru pohasla světla a rozsvítil se vánoční stromek před školou.

 

Počasí naší akci letos nadmíru přálo. Sněhový poprašek, bezvětří a teploty těsně pod nulou se postaraly o tu pravou předvánoční atmosféru, kterou si přišlo užít více než 350 lidí. Pro všechny byl připravený horký čaj (pro dospělé navíc řádně vylepšený ...), svařené víno a stánek s palačinkami z výroby školní kuchyně. Pro milovníky statistiky dodáváme, že se celkem vypilo přibližně 45 litrů čaje, 36 litrů svařeného vína a prodalo se téměř 100 palačinek.

 

Poděkování patří všem, kteří se na přípravě a realizace akce podíleli - a nebylo jich málo. Od kuchařek v kuchyni přes provozní zaměstnance školy, učitelky 1. stupně a vychovatelku školní družiny, až po všechny, kteří technicky připravovali a zajišťovali samotné vystoupení nebo pomohli zajistit sortiment na jarmark. Celkem se jednalo o téměř 40 lidí. Všem velice děkuji.

 

Na fotografie z jarmarku a malování ještě čekáme, ale již nyní si můžete prohlédnout alespoň fotografie z vystoupení dětí.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.