Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
26.10.2018 PROBĚHLO SLAVNOSTNÍ VYSAZENÍ LÍPY

ZŠ Krouna - V pátek 26. října 2018 proběhlo v areálu Základní škola Krouna za přítomnosti zaměstnanců a žáků školy, hostů a několika dalších občanů  slavnostní vysazení lípy k příležitosti výročí 100 let republiky a 60 let budovy základní školy. Během ceremoniálu s projevy vystoupili pan Pavel Ondra a ředitel školy Josef Kyncl. První ze jmenovaných se ve svém projevu zaměřil na význam výročí republiky a na připomenutí, že obyvatelé českých zemí se v minulosti nikdy neměli tak dobře, jako nyní. Vyzdvihl přitom život v míru a materiálním dostatku. Ředitel školy ve svém vystoupení vyzdvihl důležitost vztahu k místu, kde žijeme, a k hrdosti na svou školu, obec i vlast. Během programu vystoupili i žáci školy s povídáním a básničkou o lípě jako národním stromu Slovanů. V závěru ceremoniálu přítomní duchovní z římskokatolické i z evangelické církve čerstvě vysazené lípě požehnali, byla odhalena pamětní deska na nově instalovaném kameni a celá akce byla zakončena státní hymnou.

 

O události byla sepsána slavnostní pamětní listina, která bude uložena v kronice školy, každý z účastníků obdržel originálně podepsaný pamětní list o účasti na ceremoniálu a děti i dospělí navíc jako drobné připomenutí události obdrželi národní trikolóru nebo odznáček, případně vlaječku.

 

Foto: Mgr. Beniačová Lenka

 

A aby účastníci poznali nejen, jak lípa vypadá, ale i jak chutná, byl pro všechny ve škole připraven pravý lipový čaj (z květů lip z areálu školy) a ochutnávka lipového medu. Hosté navíc mohli ochutnat domácí tzv. Masarykovo cukroví. V prostorách školy je navíc již 2 týdny instalována řada výukových tabulí s obsahem vztahujícím se k výročí vzniku ČSR.

 

 

 

Poděkovat bych chtěl všem, kteří se na přípravě a uskutečnění akce podíleli (učitelé, provozní zaměstnanci, zaměstnanci obecního úřadu, Rolnické družstvo Krouna...) a vyzdvihnout pak chci zejména úsilí pana Pavla Ondry a paní učitelky Věry Novotné. V neposlední řadě chci poděkovat i rodině Bukáčkových, č.p. 17, která škole věnovala nádherný kámen. Kromě pamětní desky, která je na kameni odedneška, bude pravděpodobně na jaře 2019 do kamenu vytesán obrys Československé republiky - zdržení je způsobeno náhlým dlouhodobým onemocněním kameníka v období nasmlouvané realizace.

 

Celý program byl průběžně dokumentován kamerou i leteckým natáčením z dronu. Jakmile bude video sestříhané, uveřejníme odkaz i případné letecké snímky v samostatné zprávě.

 

Více fotografií nejdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.