Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PŘERUŠENÍ VÝUKY NA VŠECH ZÁKLADNÍCH A MATEŘSKÝCH ŠKOLÁCH - AKTUALIZACE!

ZŠ Krouna - Na základě rozhodnutí vlády České republiky je od středy 11.3.2020 až do odvolání přerušena výuka ve všech základních, středních a vyšších odborných školách; od pondělí 16.3.2020 je až do odvolání přerušen i provoz mateřské školy Krouna.

Další informace:

snížení úplaty za předškolní vzdělávání (12.3.2020; 20.55) - úplata za předškolní vzdělávání v MŠ Krouna bude v souladu s §6 odst. 5 vyhlášky 14/2005 Sb. (o předškolním vzděláváním) za měsíce 03/2020 a 04/2020 (případně i další) snížena o poměrnou část, která bude odpovídat počtu vyučovacích dnů, po které byl provoz MŠ Krouna přerušen. Matematicky vypočtené snížení bude zaokrouhleno na celé koruny směrem nahoru a bude zúčtováno v rámci výběru úplaty za 2. čtvrtletí 2020.

 

přerušení provozu MŠ - od pondělí 16.3.2020 do odvolání bude přerušen provoz Mateřské školy Krouna; podrobnosti o vystavování žádostí o ošetřovné a o vrácení poměrné části úplaty za předškolní vzdělávání zveřejníme v následujících dnech.

 

potvrzování ošetřovného - vzhledem k vyjádření Ministerstva zdravotnictví je v tuto chvíli zřejmé, že uzavření škol bude trvat dobu delší než je nejdelší podpůrčí doba ošetřovného; na základě aktuálního pokynu České správy sociálního zabezpečení je proto možné již nyní potvrzovat žádosti o ošetřovné  s tím, že v kolonce "do" bude uvedeno "do odvolání". Žádosti o ošetřovné s vyplněnou částí "A" bude škola zasílat potvrzené na vyžádání mailem. Na e-mail  reditel@zskrouna.cz napište, na jaké dítě (jméno a příjmení) potvrzení ošetřovného požadujete a uveďte i rodné číslo dítěte (to poslouží k ověření totožnosti zákonného zástupce). Formulář žádosti o ošetřovné s vyplněnou částí "A" zašleme na e-mailovou adresu, ze které žádost přijde.

 

potvrzování ošetřovného - ve formuláři na "ošetřovné" škola musí vyplnit, od kdy do kdy bylo zařízení uzavřeno, ale právě do kdy v tuto chvíli není zřejmé; uzavřeny jsou v tuto chvíli všechny základní, střední a ˇvyšší odborné školy, takže ze situace je zřejmé, že dítě, které podle věku plní povinnou školní docházku, nemůže být v žádné škole; pokud by přesto některý zaměstnavatel požadoval potvrzení, že to a to dítě je žákem naší školy a škola je uzavřena, kontaktujte mailem ředitele školy (reditel@zskrouna.cz); odlišná situace nastane v případě, že bude uzavřena i naše mateřská škola - ty nejsou uzavřeny plošně a zaměstnavatel skutečně může potřebovat potvrzení o tom, že krounská MŠ je případně od nějakého data uzavřena a že to a to dítě do ní chodí - toto potvrzení si následně vyžádejte mailem na kontaktu irena.kavkova@zskrouna.cz

 

informace pro zákonné zástupce žáků I. a IÏ. třídy - vzhledem k tomu, že třídní učitelé v těchto třídách doposud informační systém Bakaláři nevyužívali, byly domácí úkoly žákům I. a II. třídy zadány ještě ve škole 10.3.2020 a další prozatím zadány nebudou; v případě dlouhodobého uzavření škol budeme hledat jinou formu distribuce

 

informace ČSSZ k ošetřovnému zde

 

tiskopis pro zákonné zástupce, kteří budou své zaměstnavatele žádat o ošetřovné při péči o dítě do 10 let - ke stažení zde; formulář neslouží jako "omluvenka" zaměstnavateli, ale jako žádost o sociální dávku - z tohoto důvodu bude škola formuláře potvrzovat až bude zřejmé, jak dlouho bude uzavření škol trvat; postup "nástupu na ošetřování" konzultujte se svým zaměstnavatelem

 

žákům ZŠ budou zadávány domácí úkoly přes systém Bakaláři - je povinností žáků nebo jejich zákonných zástupců tyto pokyny sledovat a domácí úkoly takto zadané plnit; žáci si navíc dokáží mezi sebou různé informace sdílet velice rychle a tak se k zadaným úkolů zcela jistě dokáží dostat; v případě malých dětí žádám rodiče, kteří si od září dosud nevyzvedli přihlašovací údaje do systému bakaláři, aby úkoly pro své děti zajistili například od spolužáků; po znovuotevření školy nebudeme brát ohled na výmluvy typu "mně nešel internet, já nemám přístup k bakalářům, atd."

 

provoz školní kuchyně pro cizí strávníky zůstává, bude se však vařit pouze 1 druh jídla

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy  

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.