Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ŠKOLNÍ VÝLET IX. TŘÍDY

ZŠ Krouna - Ve dnech 25. - 27.5.2010 absolvovali žáci IX. třídy svůj poslední společný školní výlet. Naplánovaná trasa v některých z nich již předem vzbuzovala nemalé obavy, zda vše bez úhony zvládnou, a první kilometry skutečně začaly vyvolávat pochybnosti, zda nocleh strávíme skutečně v objednaném kempu nebo někde v krmelci po cestě, ale nakonec vše dobře dopadlo. Děti tak absolvovaly prohlídku České Skalice (pomník Boženy Němcové, Barunčina škola), procházku překrásným Babiččiným údolím okolo ratibořického zámku, Starého Bělidla až k Viktorčinu splavu (někteří jej chtěli i brodit). Odtud přes Rýzmburk a Třtice do Studnic (zde si někteří již začali hledat volné místo na místním hřbitůvku, který byl při cestě, a jiní sháněli, kdo by jim do svého batohu mohl vzít jejich nohy až jim upadnou) a dále do Starkoče. Zde, po necelých 20 km chůze s batohy na zádech a přes veškerou snahu vyučujících, žáci odmítli další procházku rozkvetlou krajinou a k přesunu do Náchodu zvolili obyčejný vlak. Někteří přitom již jen při zmínce o další chůzi začali shánět brufen a jiná analgetika.

Druhý den jsme vyrazili do Adršpašských skal (prohlídka, vodopád, jezírko) a odtud pěšky přes Vlčí rokli (spíše by se měla jmenovat Kamzičí) do Teplických skal. V tamních úzkých chodbách někteří prohráli sázku o to, zda tam bude či nebude sníh, a po absolvování celého okruhu jsme skončili v občerstvení u vstupu do skal. Přestože celodenní túra nebyla vůbec krátká (okolo 20 km), našla se pětice statečných, kteří si místo přejití na nejbližší vlakovou zastávku (300 m) vynutili (přes odpor vyučujících :-D) za odměnu zrychlený přesun až do Teplic hl.n. (dalších asi 5 km).

Třetí den jsme se s Náchodem rozloučili výšlapem více než 300 schodů na náchodský zámek, jeho prohlídkou a obědem v příjemné pizzérce (pokusy některých o přípravu v Penny zakoupené mražené pizzy na dvouplotýnkovém vařiči v kempové kuchyňce nedopadly den předem zrovna nejlépe).

 

Více než jakékoliv povídání ale o výletě řeknou fotografie (asi 150 ks), které si můžete prohlédnout zde.

 









 

Další fotografie (asi 150 ks) jsou zde.

 

Mgr. Josef Kyncl

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.