Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
LISTOPADOVÉ DNY KULTURY PRO DRACHTINKU

Hlinsko - V průběhu měsíce listopadu se pod záštitou města Hlinska uskuteční několik kulturních akcí, jejichž cílem je pomoci dobré věci a obohatit kulturní dění na Hlinecku. Domov seniorů Drachtinka se prostřednictvím benefičních akcí pokusí získat finance na vybudování zahrady, která bude místem setkávání a relaxace.

 

 

Tematickým pojítkem všech akcí bude umění. Projekt bude zahájen 5. listopadu 2010 v 17 h v domku č.p. 362 v památkové rezervaci Betlém vernisáží výstavy fotografií s názvem Umění stárnout. Na vernisáži zahrají na harmoniky Zpívající heligonkáři z Pardubic.  Autory vystavovaných snímků jsou členové Fotoklubu při MKK Hlinečan a cílem výstavy je ukázat, že i ve stáří mohou být lidé veselí, usměvaví, umějí se bavit a zajímají se o svět kolem sebe. Výstava je tvořena černobílými fotografiemi, na kterých jsou zobrazeny portréty a situace ze života v domově seniorů. Vybrané fotografie byly uspořádány do kalendáře na rok 2011, jehož koupí můžete také podpořit charitativní projekt. Výstava potrvá do 26. listopadu a vstupné na ni je dobrovolné.

 

Další kulturní zastávkou bude odpolední matiné s Marií Rottrovou, Zdeňkem Vřešťálem a Petrem Freundem. V kostele Narození Panny Marie se 20. listopadu ve 14 hodin uskuteční koncertní vystoupení, jehož návštěvou si mohou příchozí zpříjemnit sobotní odpoledne.

 

Vyvrcholením benefičního programu bude ples, který je naplánovaný na 26. listopadu v Komorním divadle Orlovna v Hlinsku. Součástí večerního programu bude také dobročinná aukce, která bude vedena profesionálním licitátorem. Vydražit si můžete například paličkovaný šperk, kovaný svícen, obraz či poukázku na čajový obřad. K tanci a poslechu budou hrát BASKETLES - BEATLES & 60’s REVIVAL.

 

 

Je až neuvěřitelné kolik lidí se do těchto akcí zapojilo bez nároku na honorář – počínaje paní Marií Rottrovou, moderátorem, licitátorem, zvukařem, osvětlovačem, fotografy a mnoha umělci, kteří věnovali dary do dobročinné aukce, všem patří naše poděkování.

 

 

Sponzory projektu jsou Mlékárna Hlinsko, s.r.o., Lom Matula a.s., Instav a.s., Husqvarna Česko, s.r.o. ,Garantis Pardubice, Tiskárna HRG, Tiskárna Grafies, a.s., Tiskárna Martin Peroutka, Ospap, a.s., GM FOTO, s.r.o., František Solař  - FRANITISEK.EU, Pivovar Rychtář – Cervesia, s.r.o.. Hlavním partnerem je PR1.cz, s.r.o a mediálními partnery se staly Chrudimský DENÍK a Český rozhlas Pardubice.

 

Prodej vstupenek na matiné Marie Rottrové a benefiční ples bude probíhat v recepci Domova seniorů Drachtinka a v Informačním centru Hlinsko. Výtěžek ze všech charitativních kulturních akcí bude v plné výši věnován na veřejnou sbírku, jejímž hlavním účelem je vybudování bezbariérové zahrady nejen pro klienty Domova seniorů Drachtinka.

 

Mgr. Linda Vojancová, PR1

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.