Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PODĚKOVÁNÍ OBČANŮM A VYSVĚTLENÍ K NEOBSAZENÍ MÍSTA V RADĚ OBCE

Krouna - Vážení spoluobčané.

 

Chtěl bych Vám, kteří jste se zúčastnili komunálních voleb do zastupitelstva Obce Krouna, poděkovat za váš zájem o dění  v obci, a to bez ohledu, komu jste ve volbách dali svůj hlas. Těm, kteří jste podpořili mne, navíc děkuji za vaši důvěru, které si velice vážím a která je pro mne současně velmi zavazující.

 

Zastupitelstvo Obce Krouna na svém jednání dne 10.11.2010 zvolilo novou Radu obce, jejímž členem jsem se však nestal. Protože se na mě následně poměrně hodně lidí obrátilo s dotazem, proč tomu tak je, rozhodl jsem se důvody objasnit na internetových stránkách naší obce a na stránkách Krounského zpravodaje.

 

Za skutečností, že nejsem členem Rady obce, není ani moje lenost ani snaha vyhýbat se práci, ba ani různé zvěsti o intrikách mezi zastupiteli. Členství v Radě obce mi s ohledem na výsledky voleb samozřejmě bylo nabídnuto. Z důvodů, které bych Vám chtěl vysvětlit, jsem se však rozhodl tuto nabídku nevyužít.

 

Prvním důvodem je skutečnost, že práce ředitele školy (školy, která z důvodu maximálních úspor nemá vlastní sekretářku ani vlastní účetní, která má doplňkovou činnost s ročním obratem téměř 2 mil. korun a která je plátcem DPH, navíc práce kombinovaná se správou školní počítačové sítě, školního informačního systému i správou a péčí o školní webové stránky a třeba i se správou plynové kotelny školy) je velmi náročná a protože se ji snažím vykonávat zodpovědně a co nejlépe, zabírá mi téměř všechen čas. Náročná je ale i funkce člena Rady obce, má-li být vykonávána řádně, intenzívně a poctivě. Po zvážení všech okolností jsem proto dospěl k závěru, že sedět na dvou židlích a zodpovědně, kvalitně a s plným nasazením vykonávat obě tyto funkce by bylo velmi obtížné. Mohlo by to vést k situaci, kdy bych jednu práci nebo druhou (a nakonec možná i obě dvě) musel začít „šidit“. A to nechci. Rozhodl jsem se tedy i nadále s plným nasazením se věnovat práci ředitele školy, práci, které rozumím a která je mi i potěšením.

 

Druhý důvod je legislativně technický. Rada obce má vůči škole i vůči jejímu řediteli řadu důležitých zřizovatelských pravomocí, mimo jiné za zákonem daných podmínek jmenuje a odvolává ředitele školy, stanovuje mu jeho plat a rozhoduje o jeho mimořádných odměnách. Přestože to žádný zákon nezakazuje a v řadě okolních obcí jsou ředitelé škol opakovaně členy Rad obcí, dovedu si jen velmi obtížně představit situaci, že bych například spolurozhodoval o svých odměnách. Bylo by to nejen na hraně střetu zájmů, ale především by to bylo neetické a nesprávné, a to jak vůči zaměstnancům školy, tak i vůči vám - občanům. Navíc - jakékoliv rozhodnutí Rady obce týkající se školy nebo ředitele školy by mohlo být kýmkoliv zpochybňováno a mohl bych se tak kvůli souběhu obou těchto funkcí stát pro Radu obce přítěží. Toto riziko bylo navíc v situaci, kdy na funkci člena Rady obce byla řada dalších kvalitních a schopných kandidátů, zcela zbytečné.

 

Odmítnutí funkce člena Rady obce ale neznamená, že se práci pro naši obec a pro její místní části zcela vyhýbám. Stejně jako v uplynulém volebním období se budu snažit co nejlépe vykonávat funkci předsedy finančního výboru a samozřejmě i zastupitele. A stejně jako po celé minulé volební období, i pro to následující jsem se znovu rozhodl veškerý příjem za práci v zastupitelstvu i ve finančním výboru darovat škole a nechat posílat přímo na její účet. Současně děkuji členům zastupitelstva MUDr. M. Mejzlíkové a Ing. J. Sochovi, kteří se rozhodli škole pomoci stejným způsobem a zpětně i Ing. J.Mejzlíkovi, který tak učinil v uplynulém volebním období.

 

V Krouně dne 12.11.2010

 

Mgr. Josef Kyncl

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.