Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ŠACHOVÝ ZPRAVODAJ

Krouna - Po skončení jarní části soutěže Krajského přeboru 2–západ, ročníku 2009/2010 jsme skončili jako nováček této soutěže na předposledním 11. místě. Toto umístění nám umožňovalo setrvání v této soutěži osmičlenných družstev. Protože však v šachových soutěžích musí k zápasu nastoupit nadpoloviční většina domácích kmenových hráčů, kteří mohou být doplněni hostujícími hráči z jiných oddílů, uvedenými na soupisce před začátkem soutěže, několikrát se stalo, že jsme potřebnou pětici domácích hráčů z různých příčin nedali dohromady. K zápasům jsme potom nastupovali nekompletní. Z tohoto důvodu jsme v této sezoně 2010-2011 dobrovolně „spadli“ do krajské soutěže - skupiny východ pětičlenných družstev. Místo hráčů Sokola Krucemburk, kteří za nás hostovali vloni a teď budou našimi soupeři, nás opět posílil po roční přestávce Slávek Dvořák z Hlinska a po mnoha letech za nás hraje náš bývalý odchovanec Pavel Hubený z Boskovic. Tento hráč se také jako dlouholetý zkušený a nezávislý pozorovatel stal autorem komentářů a fotografií z jednotlivých zápasů.

 

1. kolo TJ Sokol Krouna – Sokol Městečko Trnávka  1 : 4

 

 

Krouna - Trnávka

 

V 1.kole KSV hrál tým Sokola Krouna 10.října v domácím prostředí proti Městečku Trnávce. Silný mančaft byl nad naše síly a prohráli jsme 1:4. Na 1.šachovnici Slávek Dvořák v časové tísni vyrobil hrubku a prohrál. Na 2.šach. Pavel Hubený remizoval po nevyužitých šancích soupeře. Mirek Jirmásek na 3.šach. udržel materiálně asymetrickou pozici a též remizoval. Jindřichu Šenkýřovi na čtyřce se nepodařilo udržet dobrou pozici a prohrál, obdobně, jako Michal Kramář na pětce, který při obraně útoku ztratil figuru.

 

2.kolo TJ Sokol Němčice – TJ Sokol Krouna  4 : 1

 

 

Michal Kramář zesiluje na pozici, Němčice - Krouna, 31.10.2010

 

 

Los 2.kola nám přidělil dalšího silného soupeře – 31.října jsme bojovali v Němčicích u Litomyšle a prohráli 4:1. Vlivem různých okolností a důvodů jsme nesehnali 5.hráče a hráli ve čtyřech. Od začátku zápasu jsme tedy prohrávali 1:0 kontumací 1.šachovnice. Již po hodině hry se podařilo Michalu Kramářovi ve výborně vedené partii zvítězit a skóre srovnat. My ostatní jsme však svým výkonem zklamali – Mirek Jirmásek přehlédl ztrátu figury, Jindřich Šenkýř se držel statečně, ale po velkém boji prohrál. Pavel Hubený v časové tísni udělal chybu a uzavřel zápas prohrou.

 

3.kolo volno

 

4. kolo TJ Sokol Krouna – TJ Jiskra Litomyšl "C"  3,5 : 1,5

 

 

Krouna - Litomyšl

 

Ve 4. kole se konečně šachisté Sokola Krouna dočkali vítězství  - na domácí půdě porazili Litomyšl C 3,5 : 1,5.

 

Na 5.šachovnici sice Michal Kramář nenasytně konzumoval pěšce a podlehl matovému útoku, zanedlouho však srovnal skóre strategicky čistou hrou  Josef Netolický na trojce. Na 2:1 zvýšil na 2.šachovnici Pavel Hubený po uplatnění převahy pěšce. V časových tísních 40.tahu se ocitli Slávek Dvořák a Mirek Jirmásek. Mirek na 4. šachovnici v neuvěřitelné časové tísni zahrál nejpřesnější tahy a zvítězil matovým útokem. Poté na jedničce soupeř nabídl Slávkovi remis a ten ji přijal.

 

5. kolo ŠK Svitavy "B" – TJ Sokol Krouna   2,5 : 2,5

 

 

Svitavy C byly naším soupeřem v 5. kole krajské soutěže. Vstup do zápasu se nám povedl, když na 4.šachovnici Mirek Jirmásek zvítězil po hodině hry a 13 sehraných tazích. Na trojce Josef Netolický kombinační hrou ubránil soupeřův tlak a v lepší pozici koncovky přijal soupeřovu nabídku remízy. Tedy 1,5 : 0,5 pro nás, ale přišel malý zvrat, když Jindra Šenkýř prohrál s perspektivním svitavským mladíkem a stav zápasu byl 1,5 : 1,5. Na dvojce Pavel Hubený neuplatnil prostorovou a materiální převahu získanou v zahájení a po soupeřově korektní kombinaci pouze remizoval. Poslední končil v zápase Slávek Dvořák na jedničce, když se mu nepodařilo v materiálově vyrovnané koncovce uplatnit jezdce proti střelci a remizoval.

 

Celkově lze hodnotit zápasový bod jako ztrátu, musíme v příštích zápasech více bojovat a uplatňovat získané výhody.

 

V novém roce 16. ledna nás čeká domácí zápas s Poličkou D. Ještě předtím nás čeká další velká akce, kterou je pořádání již 6. ročníku Memoriálu Jirky Pavliše v rapidu. Tentokrát se tento turnaj  bude hrát netradičně ve čtvrtek 30.12.2010 v kulturním domě v Oldřiši.

 

Jirmásek Vladimír

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.